WK-vooruitblik: onze prognose voor groep C: cocaïnezondaar, 'the brother from another mother' van Lukaku en een Deense wereldspeler

30 mei 2018 12:59

Het WK 2018 in Rusland staat voor de deur, waar onze Rode Duivels op zoek gaan naar de opperste titel. In aanloop naar het toernooi stellen we alle groepen alvast aan jullie voor. Met vandaag: groep C, de poule van Frankrijk, Denemarken, Peru en Australië.

De sterren

Frankrijk

Kylian Mbappé: 19 jaar, maar bij Frankrijk zijn alle ogen gericht op de duurste tiener ter wereld. PSG huurt hem immers van Monaco via een constructie waarbij ze deze zomer 180 miljoen euro moeten ophoesten. Door het thuislaten van Benzema gaat hij de aanval van de Fransen moeten dragen. Hoeveel keer zal hij met de armen gekruist over het veld lopen? Een scoringsritueel dat hij overhield van zijn broertje Ethan. Die zo vierde elke keer hij hem versloeg op de PlayStation.

Antoine Griezmann: Gelukkig krijgt Mbappé de steun van een rasechte doelpuntenmachine. De 27-jarige aanvaller verhuist deze zomer quasi zeker naar een absolute topclub. Hij wil na twee verloren finales immers ook wel eens de Champions League winnen. Barcelona zou de grootste geïnteresseerde zijn. Er staat een opstapclausule van 100 miljoen euro in zijn contract. Op het EK werd hij topschutter met zes goals.

Paul Pogba: 'The brother from another' van Romelu Lukaku. De twee zijn boezemvrienden al van voor ze bij Manchester United samenspeelden. Pogba zou zelfs grotendeels verantwoordelijk zijn voor het feit dat Lukaku voor United koos. Pogba zelf heeft er een heel wisselvallig seizoen opzitten. Een seizoen waarin José Mourinho hem zelfs een tijdje op de bank zette. De 25-jarige zal alvast gebrand zijn op een goed WK, zijn derde grote toernooi op rij.

Peru

Paolo Guerrero: Geen overvloed aan luxe bij Peru, want ze moeten het vooral hebben van het collectief. De 34-jarige Guerrero is de enige ster van het team en de vraag is of ze hem wel kunnen meenemen. De topspits werd immers betrapt op het gebruik van cocaïne en voor één jaar geschorst. De hoeveelheid was echter bijzonder klein en daarom pleiten zijn advocaten dat hij thee dronk uit een pot waar eerder een coca-plant in had gezeten. Zijn schorsing werd herleid tot een half jaar, maar de FIFA ziet hem liever niet komen. Bij Bayern en Hamburg liet hij alvast zien dat elke defensie voor hem moet oppassen.

Australië

Aaron Mooy: Eén van de beste vrienden van Laurent Depoitre sinds hij bij Huddersfield speelt. Manchester City ging hem weghalen bij Melbourne City, hun zusterclub. The Citizens leenden hem uit aan Huddersfield, die hij eigenhandig naar de Premier League bracht. Hij verdiende er de bijnaam 'The Bald Beckham' omdat hij zulk een fluwelen balbehandeling heeft.

Denemarken

Christian Eriksen: De aanvallende middenvelder is dé absolute ster van dit team. Sinds de broers Laudrup heeft er niemand met de Deense nationaliteit meer naam en faam verworven. Eriksen is de draaischijf van Tottenham en wordt de man met de ogen op de rug en de zijkanten genoemd. Hij geeft de meest onmogelijke passes en schiet vanuit alle hoeken raak. In de WK-voorrondes maakte hij 11 goals en gaf 4 assists. In de barragematch tegen Ierland scoorde hij zelfs een hattrick. Qua belangrijkheid kan dat tellen.

Onze verwachtingen

Frans bondscoach Didier Deschamps heeft een heel jeugdig elftal, maar het bulkt wel van de kwaliteit. De groep moeten ze probleemloos kunnen winnen. Het probleem in latere fases wordt ook wel het gebrek aan ervaring plus dat Deschamps niet echt een systeem speelt waarin Pogba en Griezmann het best in renderen.

Wie als tweede doorgaat, is moeilijker, maar we gokken toch op Denemarken. Als Christian Eriksen zijn stempel kan drukken op de ploeg... Voor de rest is het immers één sterk blok dat weinig uitblinkers kent. Eriksen lamleggen is echter al genoeg om de ploeg voor minstens eenderde te verzwakken.

Belgische link

Morten Olsen ziet dat Denemarken verder bouwt op wat hij gedurende 15 jaar heeft rechtgezet. De ex-verdediger van Anderlecht, RWDM en Cercle Brugge woont nog steeds in ons land. Zijn opvolger, Åge Hareide, heeft bijzonder veel respect voor het werk dat hij deed voor de Deense nationale ploeg.

We kennen allemaal nog Paul Okon van bij zijn periode bij Club Brugge en Oostende. De voormalige Gouden Schoen is nog steeds de 'poster boy' van het Australische voetbal, zelfs al is hij al 11 jaar gestopt. Okon is nu nog steeds actief als scout voor Club Brugge. 

Genk-doelman Danny Vukovic en ex-Brugge-keeper Mathew Ryan zijn de twee keepers die vechten voor een plaatsje als eerste goalie bij Australië, al heeft Ryan wel meer dan één streepje voor.

{INSERT_CALENDAR_TEAM}

Johan Walckiers

Frankrijk \\ Australië \\ Peru \\ Denemarken
 
 
Reacties.