Wij blikken met Vukovic vooruit op het WK en hij heeft een duidelijke ambitie met Australië

31 mei 2018 12:34

Op 14 juni gaat het WK 2018 in Rusland van start. Naast onze Rode Duivels zijn er nog 31 ambitieuze deelnemers en wij lichten ze voor u uit met een specialist uit eigen land. Hier: Danny Vukovic (KRC Genk) voor Australië.

Groep C
Frankrijk
Australië
Peru
Denemarken

Hoe leef jij naar het WK toe?

Vukovic wordt wellicht de back-up voor Mathew Ryan bij Australië. "Ik hoop natuurlijk dat ik in de selectie zal zitten. Ik zou heel graag aanwezig op het WK."

Welke ambitie mag Australië hebben?

"We waren heel blij dat we ons kwalificeerden voor het WK, maar we willen nu ook de groepsfase overleven. We zitten in een moeilijke groep en dat beseffen we, maar iedereen start met nul punten. We moeten hard werken en onze wedstrijden heel goed voorbereiden."

Wat verwacht je van de Rode Duivels? 

"België behoort tot de favorieten voor WK-winst. Er is geen enkele reden waarom de Belgen niet ver zouden geraken met de kwaliteiten waarover zij beschikken. Bovendien hebben ze nu nog meer ervaring dan vier jaar geleden."

Wie wint het WK? 

"Er zijn heel wat goede teams. België maakt zeker een kans, maar er is ook Frankrijk dat in onze groep zit en de landen die elke keer strijden voor eindwinst zoals Brazilië, Duitsland en Spanje."

Robby Morren

KRC Genk \\ Australië
 
 
Reacties.