En toen waren er ineens twee erfgenamen van het failliete Lierse

01 juni 2018 09:48

De soap rond Lierse SK lijkt zo stilaan een eindpunt te bereiken. En wat voor een! Het ziet er namelijk naar uit dat er straks niet één, maar twee erfgenamen actief zullen zijn in onze Belgische voetbalreeksen.

Het zijn Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad die dat toch wel opmerkelijke - maar niet geheel verrassende - scenario bevestigen. Woensdagavond werd de samenwerking tussen Lyra en supportersorgaan Lierse voor Altijd bevestigd. De club zal als K. Lyra-Lierse SK van wal steken in de derde amateurliga. 

Echter, ook Oosterzonen uit de eerste amateurreeks zou de verandering van de clubnaam naar Lierse hebben doorgespeeld, iets wat moest gebeuren voor de deadline van 1 juni. En zo krijgen we dus twee geel-zwarte erfgenamen van de failliete  traditieclub. Enkele investeerders staan te springen om mee in de dans te springen.

Er zou op de koop toe ook een onderhandeling aan de gang zijn tussen ex-voorzitter Maged Samy om het Herman Vanderpoortenstadion te kunnen gebruiken. Een akkoord is er nog niet, maar de verhoopte witte rook kan er snel komen. 

Glenn Bogaert

Lierse SK
 
 
Reacties.