? Frankrijk is te sterk voor Italië na onder meer dit pareltje van Dembélé

01 juni 2018 23:12

Frankrijk is één van de te kloppen ploegen op het WK in Rusland. En 'Les Bleus' hebben die status nog wat extra kracht bijgezet na een prima generale repetitie tegen Italië. Frankrijk trok met 3-1 aan het langste eind.

Roberto Mancini experimenteerde in zijn tweede interland als bondscoach van de 'Squadra Azurri'. Zijn collega Deschamps koos dan weer voor het indrukwekkende aanvalstrio Dembélé-Griezmann-Mbappé. Frankrijk was baas in de eerste helft en zag dat vertaald in een vroege voorsprong. Sirigu kon de volley van Mbappé nog stoppen, maar Umtiti zette de Fransen op voorsprong.

Frankrijk stapelde de kansen op en zag dat na een half uur spelen beloond. Atlético-aanvaller Griezmann faalde niet vanop de stip en verdubbelde de voorsprong. Toch maakte Italië nog voor de rust de aansluitingstreffer. Balotelli - in het stadion van zijn club Nice - poeierde de bal op de lat, maar Bonucci was goed gevolgd, 2-1.

Dembélé tovert

In de tweede helft was het vooral genieten van de 21-jarige Ousmane Dembélé. Eerst knalde de winger van Barcelona de bal op de lat na een prima loopactie en dribbel, maar na het uur krulde hij de bal heerlijk in de verste hoek. Frankrijk kreeg nog kansen om nog verder uit te lopen, maar het bleef 3-1. Frankrijk onderstreept zo nog eens dat het één van de te kloppen ploegen is in Rusland.