Vertrek van topscout Anderlecht gelinkt aan krasse uitspraak Coucke? Dit heeft de vertrekkende man er zelf over te zeggen

02 juni 2018 15:52

Gisteren raakte bekend dat Anderlecht het straks zal moeten doen zonder Urbain Haesaert. De ervaren topscout trekt na acht jaar RSCA de deur achter zicht dicht en keert terug naar zijn oude liefde Ajax. Toch niet het gevolg van recente uitspraken van Marc Coucke?

"De scouting is heel belangrijk, maar kost enorm veel geld. De helft is nuttig, maar de andere helft doet niets voor zijn geld, omdat ze zeven jaar geleden eens een goeie transfer gevonden hebben. We moeten met die mensen andere contracten onderhandelen." Dat waren de toch wel forse woorden die Marc Coucke anderhalve week geleden uitsprak tijdens zijn beleidsverklaring. 

Lichter programma

Urbain Haesaert is echter duidelijk: zijn vertrek in het Astridpark heeft niks, maar dan ook niks vandoen met die uitspraak van de nieuwe voorzitter van paars-wit. "Ik werkte meer dan 12 uur per dag en dat wordt op mijn gezegende leeftijd gewoon wat te veel. Ajax schotelt mij een lichter programma voor", klinkt het in La Dernière Heure.  

"Ik had voor de intrede van Marc Coucke al aangegeven dat ik te veel werk had. De voorbije jaren waren fantastisch, ik heb mij geamuseerd. En we hebben vooral ook goed gewerkt, kijk maar naar al die jeugdploegen die kampioen werden", aldus de 77-jarige scout.  


 

Glenn Bogaert

Nederlandse Eredivisie \\ Anderlecht \\ Ajax
 
 
Reacties.