Bondscoach Koeman doet Ruud Vormer dromen van meer: "ik houd natuurlijk wel rekening met de invalbeurten"

03 juni 2018 21:13

Wat een lekker debuut maakte Ruud Vormer bij Oranje afgelopen donderdag. De Gouden Schoen van Club Brugge mocht zich tonen in de tweede helft en nam Nederland meteen op sleeptouw. Dat smaakt naar meer en bondscoach Ronald Koeman doet hem alvast ook dromen van meer.

Morgenavond staat al de volgende oefenpot tegen Italië op het programma. Mag de 30-jarige Vormer hopen op een basisplaats? "Het is natuurlijk moeilijk om in twee matchen 25 spelers een kans te geven, maar ik houd natuurlijk wel rekening met bijvoorbeeld invalbeurten. Of Ruud Vormer gaat spelen omdat hij het donderdag goed deed? Dat zou kunnen", maakt de Nederlandse bondscoach een opening. 

Persoonlijkheid

Die eerste helft van Slowakije was een klein drama, pas toen Vormer tussen de lijnen stond, kwam er wat vuur in het elftal van Oranje: "Alles wat we wilden, kwam er  pas na een half uur uit. De spelers op het veld zagen de oplossing niet. Dat is lastig en heeft uiteraard ook met een stukje persoonlijkheid te maken", klinkt het. 

"Ik leg veel verantwoordelijkheid bij de spelers. Ik ben er in ieder geval wel van overtuigd dat als hetzelfde nog een keer gebeurt, de jongens het nu wel zullen kunnen oplossen", klonk het op de persbabbel.

Glenn Bogaert

Club Brugge \\ Nederland \\ Italië
 
 
Reacties.