En daar is Lierse nummer 2 of is het nu 1? En nota bene fan van Antwerp is grote roerganger bij nieuwe club

05 juni 2018 14:39

Het is wat verwarrend voor de buitenwereld want na K. Lyra-Lierse S.K. is nu ook Lierse Kempenzonen geboren. Zeg maar de tweede erfgenaam - al zullen ze daar liever eerste horen - van het failliete Lierse SK.

De kersverse club steekt straks van wal in de eerste amateurklasse en rekent vooral op de financiële impulsen van Luc Van Thillo. Een Antwerpse ondernemer én fan van Antwerp die in het verleden ook deel uitmaakte van het bestuur van The Great Old. Hij is de man die het Herman Vanderpoortenstadion heeft gekocht. 

Profkern

"Als voetbalsupporter vond ik het in de eerste plaats spijtig dat een traditieclub als Lierse zou verdwijnen. Als zakenman geloof ik erin dat we de club rendabel kunnen maken, bijvoorbeeld door het stadion beter te benutten", klonk het tijdens de officiële voorstelling van de club die wel met een profkern uit de startblokken zal schieten.

"Ik had voor het faillissement al een poging ondernomen om Lierse over te nemen, maar zonder succes." Qua ambities geldt het motto: eerst leren stappen, dan pas lopen: "Uiteraard willen we ooit terug naar 1B en zelfs naar 1A want daar hoort Lierse uiteindelijk ook thuis. Maar we gaan geen zotte dingen doen, laat staan geld door ramen en deuren gooien. We gaan voor een nuchter beleid." 
 

Glenn Bogaert

Lierse SK
 
 
Reacties.