Nederlandse club gaat met Belgische jeugdinternational van Lierse aan de haal: "Je kan hem vergelijken met Dries Mertens"

05 juni 2018 22:26

Het jammerlijke faillissement van Lierse SK biedt natuurlijk opportuniteiten voor andere clubs om (Belgische) talenten te strikken van geel-zwart. Zo heeft FC Utrecht de talentvolle Othman Boussaid binnengehaald.

De 18-jarige parel van de Pallieters tekent in Nederland een contract voor drie seizoenen met optie op nog een extra jaar. De Belgische jeugdinternational geldt als een groot talent dat al mooie dingen liet zien op 't Lisp, recent nog in play-off 2. 

In totaal kwam hij 14 keer in actie bij Lierse, de aanvallende middenvelder/flankaanvaller scoorde ook één keertje in het shirt van de failliete club. "Othman is erg talentvol en enorm ambitieus", klinkt het bij een opgetogen FC Utrecht. "Je kan hem vergelijken met Dries Mertens." 

En da's een mooi compliment: "Hij is niet zo groot, maar heeft een enorme drive, beschikt over snelheid en is technisch enorm vaardig. We hebben met Othman een plan uitgestippeld. Hij zal meetrainen met het eerste elftal, maar zal naar verwachting eerst wedstrijden spelen voor Jong Utrecht in de Jupiler League."

Glenn Bogaert

Nederlandse Eredivisie \\ Utrecht \\ Lierse SK
 
 
Reacties.