Tv-rechten voor drie seizoenen bekervoetbal zijn verdeeld: twee Vlaamse zenders mogen zich gelukkig prijzen

05 juni 2018 22:58

Wie de komende drie seizoenen het reilen en zeilen in de Croky Cup wil volgen, kan terecht bij VTM en VRT. Aan Franstalige zijde gaat RTL-TVI met de televisierechten aan de haal. Eén ding is zeker: er zal veel bekervoetbal live op de buis komen.

Het is De Algemene Vergadering van de Pro League die vandaag besliste over de verdeling van de bewuste bekerrechten. De rechtenhouders konden een keuze maken uit vier formules. De VRT sleepte zes matchen (naar keuze) in de wacht, daarbij minstens de finale en hooguit twee kwartfinales. De openbare omroep mag niet meer dan zes wedstrijden op de buis brengen. 

Zichtbaarheid in Vlaanderen

Commerciële zender VTM mengde zich ook in het strijdgewoel en tikte de rechten voor minimaal zes bekermatchen naar keuze op de kop. De eerste keuze gaat wel naar de concurrerende collega's van de VRT, dat ook nog de samenvattingen en de videoclips binnenhaalde.

Vorig seizoen zaten de televisierechten bij Telenet en de VRT. CEO van de Pro League, Pierre François reageert uitermate tevreden: "Ik ben blij met de zichtbaarheid in Vlaanderen. Die was vorig jaar wat minder, maar nu zullen minstens 12 matchen live uitgezonden worden. De opbrengsten van de tv-rechten van de Croky Cup zijn met 51 procent toegenomen. Dat is een geweldig resultaat."

Glenn Bogaert

Beker van België
 
 
Reacties.