Voormalig smaakmaker uit de JPL Stef Peeters denkt na één seizoen in de Ligue 1 nog niet aan terugkeren: "De zomer van 2019 kan interessant worden"

05 juni 2018 20:28

Stef Peeters ruilde vorige zomer STVV in voor het Franse SM Caen. De 26-jarige middenvelder beleefde een seizoen met twee gezichten.

"Voor de winter speelde ik weinig, in die mate dat ik in de maand januari uitkeek naar een uitleenbeurt", kijkt Peeters bij Voetbalkrant.com terug op het voorbije seizoen. "In de eerste weken van het nieuwe jaar haalde ik niet eens de selectie meer. Maar een bekermatch veranderde alles."

"Normandië is qua streek te vergelijken met Limburg. en Caen spiegel ik aan Sint-Truiden"

Na een aanpassingsperiode van zes maanden vond Peeters zijn draai in de Ligue 1. "Ik speelde in de tweede seizoenshelft twee derde van de matchen. Door de 3 op 30 bleef het tot de laatste speeldag spannend. Gelukkig konden we ons redden. Dat maakt een groot verschil naar volgend jaar toe."

Ook aan het leven naast het voetbal moest Peeters zich aanpassen. "Het buitenland, ver van de familie is altijd anders. Gelukkig spreek ik de taal. Dat is een groot voordeel. Normandië is qua streek te vergelijken met Limburg. Bij MVV was de groepssfeer familialer, maar Caen spiegel ik toch aan Sint-Truiden."

"Ik zal niet eeuwig in het buitenland voetballen, maar ik heb geleerd niet te ver vooruit te kijken"

Volgen de clubs uit de Jupiler Pro League Peeters nog? "Dat denk ik wel. Er komt een belangrijk seizoen aan. Na volgend jaar heb ik nog één jaar contract. Als ik veel kan spelen, kan het een interessante zomer worden."

"Ik zal niet eeuwig in het buitenland voetballen, maar ik eb geleerd niet te ver vooruit te kijken. Dat twee jaar na MVV in de Ligue 1 zou voetballen had ook niemand verwacht." (lacht)

Stef Peeters afgelopen seizoen

  • 25 matchen
  • 16 basisplaatsen
  • 4 assists
Ligue 1 \\ KRC Genk \\ STVV \\ MVV \\ Caen
 
 
 
Reacties.