'Anderlecht gooit volle gewicht in de schaal voor topdoelwit, Marc Coucke himself wil transfer eind deze week afronden'

06 juni 2018 08:44

Anderlecht is niet van plan om z'n gegeerde prooi Chancel Mbemba zomaar los te laten. De 23-jarige Congolese verdediger moet (opnieuw) de patron worden in de paars-witte defensie en dus gaat Marc Coucke zich met de zaak bemoeien.

Volgens HLN wil de voorzitter himself de transfer eind deze week rond hebben. Coucke wil eigenhandig de laatste obstakels uit de weg ruimen. Zeg dus maar gerust dat Anderlecht hemel en aarde beweegt om publiekslieveling Mbemba terug te halen naar het oude en vertrouwde nest.

Bijna persoonlijk akkoord

Een erezaak trouwens aangezien ook rivalen Club Brugge en - vooral - Standard op de loer liggen om de atletische en kopbalsterke stopper van Newcastle in te lijven. Er ligt in het Astridpark alvast een contract van/voor vier jaar klaar en op een paar details na is de deal met de speler rond. 

Rest nog zijn Engelse club Newcastle. Voordeel is alvast dat de niet-WK-selectie van Matz Sels, die andere paars-witte man die eigendom is van The Magpies, betekent dat het iets makkelijker wordt om de zogenaamde package deal Mbemba-Sels af te sluiten.

Op offensief gebied blijft Anderlecht dan weer mikken op de eerder genoemde targets Landry Dimata en Carlos Eduardo.

Glenn Bogaert

Premier League \\ Anderlecht \\ Newcastle United
 
 
Reacties.