Genk-TD Dimitri de Condé is streng voor zomeraanwinst van vorig seizoen: "Hij moet veel meer van zichzelf eisen"

06 juni 2018 16:25

Verschillende jongens kwamen vorig seizoen nauwelijks aan spelen toe bij KRC Genk. Technisch directeur Dimitri de Condé maakt de balans op.

Genk haalde vorige zomer Manuel Benson en Marcus Ingvartsen naar de mijnstad. Voor de Deense aanvaller verbraken de Limburgers hun inkomend transferrecord.

"Marcus heeft een enorm potentieel en een fantastische mentaliteit, maar is extreem jong en had een aanpassing nodig", licht De Condé toe in Sport/Voetbalmagazine. "Die was niet eenvoudig met onze dip in de eerste maanden. Toen hij speelde, draaide het collectief en het flankenspel niet in zijn voordeel, maar op een dag gaat die beginnen scoren. Ik heb al telefoons van Bundesligaclubs gehad om hem te mogen huren, maar dat is niet de bedoeling."

Voor Benson wacht wellicht een uitleenbeurt. De Condé wil bij de winger progressie zien. "Ook Benson heeft een enorm potentieel, maar moet in zijn hoofd een knop omdraaien. Hij moet veel meer van zichzelf eisen. Vertrouwen moet je niet alleen krijgen, je moet dat in de eerste plaats zelf afdwingen door wat je op het veld, op training toont. Kortom, Benson moet de lat hoger leggen. Wij geloven nog in hem, en hij moet dat volgend jaar tonen, bij ons of elders."

Diederik Geypen

KRC Genk
 
 
Reacties.