Gewezen Standard-coach Sa Pinto zal niet terugkeren naar Sporting Lissabon en dit is waarom

07 juni 2018 19:51

Na zijn verplicht vertrek bij Standard werd Ricardo Sa Pinto aan verschillende ploegen gelinkt. Onder meer bij zijn ex-ploeg Sporting Lissabon dook zijn naam veelvuldig op.

Na de ernstige incidenten tussen de spelers en de Ultras, die enkele weken geleden op het trainingscomplex van Sporting binnenvielen, is de club in een grote crisis beland. Verschillende leidinggevende figuren, met ook coach Jorge Jesus, stapten op. In die catastrofe wil Sa Pinto niet terechtkomen.

"Ik ben verdrietig over wat er gaande is in de club. Maar er is geen stabiliteit en er zijn geen basisvoorwaarden om er tekenen. Op een dag keer ik terug naar Sporting, maar nu niet", aldus de oefenmeester in de Portugese pers.

Sa Pinto is niet van plan elders in Portugal aan de slag te gaan. "Mijn connectie met Sporting zal er voor altijd zijn, maar deze club coachen vraagt bijzonder veel van een trainer. Dit gaat ook over emotionele verantwoordelijkheid. Mijn succes of falen bij Sporting zal een grote invloed hebben op mijn professionele en persoonlijke leven."

Jordan Horwood

Standard \\ Sporting Lissabon
 
 
Reacties.