Het 'dilemma' van Gouden Schoen Vormer: "Zoals ik hem ken, is dat bij Ruud niet zo" en "Als dat gebeurt, zal hij er heel goed over nadenken"

08 juni 2018 13:51

Dan ben je 30 en sta je op een kruispunt in jouw carrière. Ruud Vormer staat misschien wel voor de belangrijkste zomer uit zijn spelersloopbaan. Verzilvert hij zijn topseizoen door een stapje hogerop te zetten of blijft hij Club Brugge trouw, misschien wel tot het einde van zijn voetbaldagen?

Een goeie vraag die we graag voorlegden aan zijn ex-trainer - bij Roda JC - Harm van Veldhoven: "Als Ruud beslist om te gaan, dan zal het op een bepaald moment ook een financiële kwestie geweest zijn. Dat is dikwijls de moeilijkheid. Hij is 30 jaar en wat wil je dan? Je hebt jongens die het nog drie à vier jaar willen doen om er nadien financieel heel goed voor te staan, maar zoals ik hem ken, is dat bij Ruud niet zo." 

Speelkansen

Het sportieve en het zich ergens goed voelen primeert: "Ruud wil zich ontwikkelen en een stuk carrière maken, hij is ook een trots iemand. Hij zal dat goed overwegen, denk ik. Als Club Brugge met een nieuw voorstel komt dat heel acceptabel is, dan denk ik dat hij er heel goed zal over nadenken om die richting te kiezen omdat hij ook weet dat hij een reële kans heeft om te spelen", meent Van Veldhoven.  

Belangrijke factoren

"Hij kan ook meer en meer in aanmerking komen voor het Nederlands elftal en er is ook de praktische kant: het is niet te ver van de deur. Als hij een keertje naar Nederland moet dan pakt hij gewoon de wagen en rijdt hij tussendoor ook eens naar zijn ouders, dat zijn allemaal factoren die meespelen. Zijn vrouw Roos werkt ook in het ziekenhuis van Gent, dat zijn zaken waar Ruud een houvast aan heeft en die hij zeker gaat meenemen in zijn beslissing."

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Club Brugge \\ Roda JC Kerkrade
 
 
Reacties.