? Tunesië wordt geen walk-over voor de Rode Duivels, en Frankrijk wuift zijn publiek ei zo na uit met een nederlaag

09 juni 2018 23:02

Spanje gaf zaterdagavond in het stadion van FK Krasnodar Tunesië partij. De Adelaars van Carthago zijn op zaterdag 23 juni de tweede tegenstander van de Rode Duivels op het WK.

Tunesië wordt net als Algerije vier jaar geleden geen walk-over voor de Belgen. Dat liet het land zaterdag opnieuw zien tegen Spanje. La Roja, een van de favorieten voor de eindzege, kon pas diep in de tweede helft afstand nemen.

Zes minuten voor tijd werd Diego Costa diep gestuurd richting vijandelijke zestien. De aanvaller van Atlético Madrid talmde lang, maar vond uiteindelijk Iago Aspas die gekruist binnenschoot. Een doelpunt dat volstond voor de overwinning.

Bij Tunesië stond Dylan Bronn (AA Gent) 90 minuten tussen de lijnen.

Frankrijk - USA 1 - 1

Frankrijk kende een moeizame aanloop tegen Amerika, al pakte Pogba wel uit met een kunststukje. (zie video) Kort voor de pauze volgde ook nog eens een opdoffer toen Green er 0-1 van maakte.

Pas in het laatste kwart kwamen les Bleus helemaal onder stoom. Mbappé trof voor de 52ste keer raak in 119 officiële wedstrijden voor zijn club + land.