Pijnpunt Rode Duivels onder de loep genomen: "Heeft getoond dat hij zijn mannetje staat tegen ploeg als Costa Rica", maar "Dat heeft deze voorbereiding mij wel niet geleerd"


Foto: © photonews 12 juni 2018 09:31

In doel? Geen probleem! Middenveld? Check! Aanval? Draait vlotjes! De defensie? Dat blijft vooralsnog een pijnpunt bij de Rode Duivels, zeker aangezien Thomas Vermaelen en Vincent Kompany nog niet terug zijn.

Marc Degryse neemt de verdedigende linie kritisch onder de loep en ziet positieve dingen en zaken die hem wat zorgen baren: "Dedryck Boyata heeft wel getoond dat hij zijn mannetje staat tegen een ploeg als Costa Rica. Dan hoeven we met Boyata tegen Panama en Tunesië ook niet te vrezen. Ik verwacht de ploeg die tegen Costa Rica startte ook aan de aftrap tegen Panama", klinkt het in HLN.  

Niet bij de les

"Aan het tegendoelpunt kon Boyata niks doen, dat was meer een slordigheidje bij het wegkoppen van Jan Vertonghen. Jan was daar niet 100% bij de les, maar vriendschappelijke duels liggen hem iets minder. Ik zie het Jan niet overkomen op het WK in Rusland", aldus Degryse. 

"Deze voorbereiding heeft mij wel niet geleerd hoe de driemansverdediging tegen een sterk voetballand zou acteren. Maar goed, Martínez is in Bosnië al eens overgeschakeld naar een verdediging met vier man. Mocht Carrasco tegen een sterke ploeg eerder een verdediger blijken dan een middenvelder, dan is het duidelijk dat Vertonghen naar de linksachter moet. Het is de verantwoordelijkheid van Martínez om op het juiste moment flexibiliteit te tonen."

België \\ Costa Rica
 
 
 
Reacties.