Marc Degryse ziet dat Rode Duivels klaar zijn voor WK, maar blijft wel zitten met ernstige bedenking


Foto: © photonews 12 juni 2018 07:04

Wat een demonstratie gisteravond tegen Costa Rica. 4-1 en met een tank vol vertrouwen kunnen onze jongens naar Rusland afreizen. Ook analist Marc Degryse zag dat het (meer) dan goed was, maar zorgt tevens ook voor een kritische noot. Noem het gerust een kanttekening.

"Individueel en als ploeg zette België een stap vooruit, dan ben je klaar voor het WK. Al zet ik een kanttekening: ik blijf het wat jammer vinden dat we niet tegen de sterkste ploegen hebben geoefend", aldus Degryse in HLN.  

"Terwijl we toch al lang zeggen dat we willen zien hoe de Rode Duivels net tegen de toplanden vooruitgang boeken. In die zin was het jammer dat Portugal en Egypte ook zonder hun sterspeler Ronaldo en Salah aantraden."

Maar de algemene teneur is natuurlijk wel positief: "De Rode Duivels kunnen met een goed gevoel en vol vertrouwen het vliegtuig naar Rusland op. Het laatste oefenduel tegen Costa Rica was het beste van de drie: ik vond het meer een demonstratiewedstrijd dan een test. Het past in de stijgende prestatiecurve van deze WK-aanloop."

België \\ Costa Rica
 
 
 
Reacties.