Ex-vedette die doorbrak in Jupiler Pro League: "De dokter zei dat ik voor mijn 40ste zou sterven als ik mijn levensstijl niet aanpaste"

15 juni 2018 08:26

Met Mohamed Salah heeft Egypte een grote ster in huis, maar het heeft in het verleden nog vedetten in de rangen gehad. Neem nu Ahmed Hossam alias Mido. De 35-jarige ex-aanvaller van AA Gent, Ajax en Tottenham kende een woelige carrière en stond op een gegeven moment op de rand van de afgrond.

Met de voetbalschoenen aan de haak liet de flamboyante Mido - niet de makkelijkste jongen - zich volledig gaan. "Ik woog op een gegeven moment 150 kilogram en kon amper nog een wandelingetje maken. Ik kreeg meteen pijn in mijn rug, mijn gewrichten en mijn knieën", klinkt het in The Guardian

Alarmsignaal

Vijf maanden geleden kwam het keerpunt: "Ik kwam van mijn boot in Egypte en we trokken naar een eiland. Ik was in het gezelschap van drie vrienden en na een eindje wandelen, kon ik gewoon niet meer. Ik moest een halfuur bekomen en dat terwijl ik nog maar 34 was. Op dat moment ging er een alarmsignaal af." Nauwelijks een half jaar later is de voormalige international van Egypte al 37 (!) kilogram kwijt. 

En dat was ook nodig want het was écht vijf voor twaalf voor de ex-Buffalo: "Twee dagen later ging ik naar de dokter. Ik liet mijn bloed onderzoeken en de resultaten wezen uit dat ik het dringend over een andere boeg moest gooien. Mijn cholesterol bedroeg 320. Ik stond op het punt om suikerziekte te krijgen. En om heel eerlijk te zijn: de dokter vertelde mij dat ik 80% kans had om voor mijn 40ste te sterven als ik mijn levensstijl niet meteen zou aanpassen. Hij zei dus vlakaf dat ik ging sterven."

Glenn Bogaert

KAA Gent \\ Egypte
 
 
Reacties.