Club Brugge-icoon Dany Verlinden is de nieuwe keeperstrainer van Cercle en reageert op de felle reacties van de fans: "Ik kan die plaatsen, maar..."

16 juni 2018 19:09

Cercle Brugge stelde met Laurent Guyot zijn nieuwe hoofdcoach voor. Dany Verlinden neemt komend seizoen de keepers van groen-zwart voor zijn rekening.

De 54-jarige Verlinden is natuurlijk een CLub Brugge-icoon. De reactie van sfeergroep Vak 213 was duidelijk toen bekend werd dat Verlinden de rangen kwam versterken.

Met Laurent Guyot haalde Cercle een onbekende coach, maar de nieuwe keeperstrainer is: Dany Verlinden (54), Club Brugge-icoon. "We geloven niet dat Dany, die nooit respect toonde voor Cercle, ons ­logo met trots zal dragen. Onze steun? Nooit.", klonk het op Facebook.

“Ik begrijp dat het gevoelig ligt”, reageert Verlinden daarop in Het Nieuwsblad. "Maar ik kan die reacties plaatsen. Als ik bij Cercle goed werk, dan spreekt over drie maanden niemand meer over vroeger. Zoveel spelers werkten zowel voor Club als Cercle: Borkelmans, Staelens, Smolders…"

Zes jaar weg uit het Belgische voetbal

Verlinden gelooft in een succesvol project. "Mijn verleden kan ik niet veranderen, maar ik geloof in dit project. Met Nardi en Van Damme zijn er twee ­talentvolle keepers die ik - ook in opdracht van ­Monaco - moet klaarstomen en Vandenbussche heeft al zijn ervaring. Weet je, ik was zes jaar weg uit het Belgische voetbal en de laatste jaren bekeek ik ook de titels van Club vanop afstand. Club had me zes jaar geleden niet meer nodig, hé. Daar had ik het moeilijk mee omdat ik altijd trouw ben aan mijn werkgever."

Bart Vandenbussche

Club Brugge \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.