Start WK-topfavoriet Frankrijk met doelpuntenfestival?

16 juni 2018 06:20

Het zou een mooi jubileumcadeau voor onze immer chauvinistische zuiderburen zijn: exact 20 jaar nadat Frankrijk in eigen land wereldkampioen werd, worden Les Bleus eindelijk weer tot de absolute topfavorieten gerekend voor eindwinst op het WK in Rusland.

Bondscoach Didier Deschamps kan dan ook bogen op een lichtjes indrukwekkende kern topspelers. Met Kylian Mbappé en Ousmane Dembele hebben ze niet alleen de twee duurste voetballers van het moment, Paul Pogba was dat twee jaar geleden ook en als Barcelona zijn zin doordrijft, zou Antoine Griezmann wel eens de volgende kunnen worden. Van een échte gouden generatie gesproken.

Bij eerste tegenstander Australië, dat zich pas na 22 kwalificatie- en play-offwedstrijden kon plaatsen, houden doelman Mat Ryan en zijn mates hun hart vast. De Socceroos hopen dat de stugge sleutel-op-de-deurtactiek van bondscoach Bert van Marwijk – in 2010 nog finalist met Oranje én de enige bondscoach die zich voor dit WK met twee landen kwalificeerde nadat hij eerder een ticket voor Rusland veroverde met Saoedi-Arabiê maar dan ontslag nam – een doelpuntrijke pandoering kan tegenhouden, want veel voetbaltalent kunnen de Aussies niet tegenover die Franse topklasse zetten.

Al is er wel één lichtpuntje bij de jongens van down under: veteraan Tim Cahill (38) is niet alleen toe aan zijn vierde WK, hij kan in Rusland ook op zijn vierde WK op rij de netten vinden, een stunt die alleen Pelé, Uwe Seeler en Miroslav Klose hem ooit voordeden.

Redactie

Frankrijk \\ Australië
 
 
Reacties.