Keepster van het Jaar dankt één iemand in het bijzonder: "Ze geeft me veel vertrouwen en is enorm leergierig"

17 juni 2018 19:02

Louise Van Den Bergh werd afgelopen seizoen keepster van het jaar. Daartoe wil ze ook iemand bijzonder bedanken, want van haar krijgt ze heel veel vertrouwen.

Van Den Bergh voelde dit seizoen veel vertrouwen bij OH Leuven en daardoor keepte ze ook zo'n prima seizoen. Met dank ook aan Wanda Haeck, sinds twee seizoenen keeperstrainer bij de Leuvenaars én ook volgende seizoen op post.

"Wanda is iemand die voor mij heel belangrijk is. Ik mag haar zeker bedanken, we hebben vroeger nog samengespeeld en dat geeft ook een andere band. We speelden samen bij jong OHL en we waren toen echt vriendinnen. Als ze iets tegen mij zegt, dan kan ik dat wel makkelijker aanvaarden", aldus Louise Van Den Bergh.

Leergierig

"Ik kan ook zelf mijn zeg hebben en dat maakt de trainingen extra leuk. Ze is door rugproblemen snel moeten stoppen als keepster en zo is ze keepstertrainster geworden. Dat ze nog weinig ervaring heeft als keepertrainer? Dat klopt."

"Maar: ze is heel leergierig, dus ze durft het ook te vragen aan mensen met meer ervaring of ze snuistert veel in boeken. Met Hazel Engelen klikte het heel goed vorig seizoen, ik verwacht hetzelfde met Zélie Lambert en Mirthe Claes. Ze zijn jong en hebben talent, concurrentie moet er zijn om scherp te blijven. Verzwakken is niet mogelijk, want ze staan met recht en reden te popelen."

Aernout Van Lindt

Dames OHL
 
 
Reacties.