Peter Vandenbempt over de WK-opener van de Rode Duivels: "Dat alleen is niet genoeg"


Foto: © photonews 18 juni 2018 12:49

De Rode Duivels kijken om 17 uur Panama in de ogen. Iedereen verwacht van de Belgen een doelpuntenkermis.

De Rode Duivels zijn gebrand op een goede start tegen het zwakke broertje uit de groep. "Het  gaat crescendo met later Tunesië en Engeland. Er is gewoon geen enkel excuus", kijkt commentator Peter Vandenbempt bij Sporza vooruit.

"De Belgen komen naar het WK om heel ver te raken in het toernooi. Ze hebben een goede voorbereiding achter de rug en zijn naar eigen zeggen beter en beter geworden. Ze staan verder met de ervaring van twee grote toernooien in de benen en in het hoofd."

Panama Papers

Panama mag voor ons land geen probleem vormen. "De Rode Duivels openen nu tegen Panama, een land dat voor het eerst op de Wereldbeker staat", gaat Vandenbempt verder. "Voor de loting kenden we dat land van het kanaal en de Panama Papers, maar niet van het voetbal. Het is daar ook niet sport nummer 1. Hun spelers spelen bij clubs uit minder hoog aangeschreven voetballanden. Enkele spelers hebben mijn leeftijd, dus dan is het beste er toch een beetje af."

"Voor alle duidelijkheid, er is geen enkel excuus mogelijk. Zelfs winnen alleen is niet genoeg, het mag met een beetje brio zijn en met een beetje overtuiging."

België \\ Panama
 
 
 
Reacties.