Romelu Lukaku vertelt straffe anekdote over zijn Anderlecht-periode: "Dat was de domste weddenschap die iemand ooit aanging"

20 juni 2018 12:51

Romelu Lukaku voetbalt al negen jaar op het hoogste niveau. Op zijn zestiende debuteerde de Rode Duivel in de testmatchen tussen Standard en Anderlecht.

Aan zijn debuut voor paars-wit ging een straffe anekdote vooraf, zo getuigt Big Rom bij The Players Tribune. "In het begin van het seizoen speelde ik amper voor de U19. Ik had zoiets van: Hoe kan ik in vredesnaam een profcontract tekenen op mijn zestiende als ik nog steeds op de bank zit bij de U19?"

Pannenkoeken bij kerst

Dus sloot Lukaku een weddenschap af met de coach. "Ik zei hem: Ik zal je iets beloven. Als je in me gelooft, scoor ik voor december 25 keer. Hij lachte. Hij lachte me letterlijk uit."

Als Lukaku de 25 doelpunten niet haalde, vloog hij weer naar de bank. In het andere geval moest de coach alle minibusjes waarmee de spelers naar de trainingen werden gebracht wassen en elke dag pannenkoeken maken.

"Het was de domste weddenschap die iemand ooit aanging", vervolgt Lukaku. "In november zat ik aan 25 goals. We aten nog voor kerst pannenkoeken. Laat dat een les zijn: speel niet met de voeten van een jongen die honger heeft."

Diederik Geypen

België \\ Panama
 
 
Reacties.