Frankrijk swingt deze keer wel 45 minuten, maar sleept zich vervolgens naar het einde tegen verdienstelijk Peru

21 juni 2018 18:53

Frankrijk is groeiende, zoveel is duidelijk. In zijn tweede groepsmatch tegen Peru liet 'La France' 45 minuten tekenen van beterschap zien, waarna het verval weer immens was. Voor de troepen van Deschamps wacht wel met zekerheid de achtste finale.

Giroud voor Dembélé

Wat acteerde Frankrijk povertjes tegen Australië, dat met wat meeval voor de bijl ging. Tegen Peru wilden we van de blauwhemden - met Giroud in de plaats van Dembélé in het aanvallend compartiment - toch wat meer zien.

Peru nam echter de beste start. Net als tegen de Denen swingden Carrillo en Advincula. Guerrero trapte recht op doelman Lloris. De Franse reageerden met vier goeie kansen. Ook Griezmann vond bij de beste mogelijkheid de vijandelijke goalie op zijn weg.

1-0 met een gelukje

In minuut 34 trilden de touwen wel. Giroud bereikte via de laatste verdediger Mbappé, die een van de makkelijkste doelpunten uit zijn carrière maakte. Het Peruviaanse geloof op de tribunes daalde, net als de decibels van de duizenden fans die de oversteek hadden gemaakt.

Kort voor rust mocht Hernandez nog aanleggen voor 2-0, maar Gallese hield zijn ploeg in de match. 

Peru leeft nog

Eenrichtingsverkeer na de mokerslag zou je denken, maar Peru kwam na de pauze vinnig uit de startblokken. Aquino haalde verwoestend uit. Lloris stak zijn hand op, en schrok zich een hoedje toen het leer op de kruising uiteenspatte.

Les Bleus ginngen niet door op hun elan van de eerste periode, en dus rook La Blanquirroja zijn kans. Carrillo en Advincula trapten over, invaller Farfan vond het zijnet.

Aan de overzijde trapte Dembélé de enige noemenswaardige kans naast het kader. Frankrijk zo met twee zuinige zeges geplaatst voor de volgende ronde. Voor Peru is de uitschakeling een feit.

Diederik Geypen

Frankrijk \\ Peru
 
 
Reacties.