Het was bij momenten aartslelijk, maar... "Een ploeg met Cristiano en geluk is een gevaarlijke ploeg"

21 juni 2018 06:44

Portugal lijkt op weg naar de volgende ronde van het WK. De Portugezen houden vast aan hun tactiek waarmee ze het EK wonnen. Mooi is dat allemaal niet te noemen. 't Is eigenlijk zelfs aartslelijk, maar wel efficiënt. "'t Is Ronaldo en 10 anderen. Een goeie ploeg heeft hij niet", zucht Hernan Losada.

We zaten naar de match te kijken en zagen Losada regelmatig met het hoofd schudden. Marokko was immers de betere ploeg, maar kreeg de bal niet tegen de touwen. En Portugal? Die verdedigden met alle manmacht. Allen behalve één natuurlijk.

"Het is altijd makkelijker om destructief te spelen dan constructief", is Losada geen al te grote fan van de tactiek van de Portugezen. "Tuurlijk kan je dat wel doen als je een diepe spits hebt als Cristiano die uit een halve kans een goal kan maken. Maar de nul houden is ook een kunst. 't Is heel jammer voor Marokko, want ze speelden tot aan de 16 een heel goeie match."

"Cristiano kende twee goeie momenten, maar daar puurde hij wel een goal en een bijna-assist uit. De tweede helft kon hij ook niets meer doen, mede door de schuld van zijn ploeg. Veel zit daar niet in. Hij heeft geen deftige bal meer gekregen. Portugal kreeg in de tweede helft geen bal tussen de palen."

Portugal rekent alleen op Ronaldo. Er is zelfs geen snelheid op de flanken

Portugal kan zich blijkbaar wel aanpassen naar gelang de situatie, want tegen Spanje speelden ze zo niet. "De wedstrijd heeft erom gevraagd om zo te spelen. Het was een totaal andere match. Marokko heeft de bal bijna gemonopoliseerd in de tweede helft. "

"Portugal kon gewoon niet beter. Zelfs op de flanken hebben we geen snelheid gezien. Ploegen als Mexico, die soms ook achteruit kruipen, kunnen wel nog counteren. Portugal rekent alleen op Ronaldo. Maar een ploeg met Cristiano en geluk is een gevaarlijke ploeg."

Marokko \\ Portugal
 
 
 
Reacties.