Wesley Sonck legt uit waarom hij Romelu Lukaku ondanks zijn vier WK-goals in twee matchen toch zou inruilen voor Cristiano Ronaldo

24 juni 2018 13:14

Vier treffers in twee WK-duels. De fenomenale cijfers van Romelu Lukaku spreken voor zich. De Rode Duivels hebben momenteel een van de beste spitsen ter wereld in hun rangen rondlopen.

De vorm van de aanvalsleider van de Rode Duivels kwam zaterdagavond uitvoerig ter sprake in Villa Sporza. "Hij speelt magistraal. Ik heb er geen andere woorden voor", zei oud-Rode Duivel Wesley Sonck. "Hij wordt gebruikt op zijn kwaliteiten. Hij loopt ook zo goed zonder bal. Dat is een voorbeeld voor de jeugd."

Gastheer Karl Vannieuwkerke vroeg aan het analistenpanel of er nog betere spitsen zijn dan hem? "Je kan dat allemaal niet vergelijken", vindt Sonck. "Ik zou hem alleen inwisselen voor Ronaldo (die ook al goed was voor vier goals, red.)."

"Waarom? Omdat die overal scoort. De rest maakt het gewoon niet waar. Maar wat Lukaku nu presteert, is ongelooflijk."

Groepssfeer

Daar plaatste Jan Mulder een kanttekening bij. "Als je Ronaldo in de ploeg dropt, ben je de sfeer volledig kwijt. Ik zou hem er niet inzetten. Hij speelde twee wedstrijden heel slecht."

Tunesië \\ België \\ Iran \\ Portugal
 
 
 
Reacties.