Bondscoach Argentinië werd he-le-maal afgemaakt: "Je lijkt wel een crimineel omdat je een match verloren hebt"

26 juni 2018 14:47

Maar weinig mensen die op heden graag in de schoenen van Jorge Sampaoli zouden staan. De bondscoach van het geplaagde Argentinië moest het na de vernedering tegen Kroatië zwaar ontgelden. En de wilde verhalen over rebellie binnen de spelersgroep en een mogelijke vervanger maakten het niet plezanter.

De 58-jarige Sampaoli kan vanavond maar beter winnen tegen Nigeria of het hek is helemaal van de dam. De druk is immens: "Het was een lastige week na die nederlaag tegen Kroatië. Ik heb als trainer mijn verantwoordelijkheid genomen. Tegen Nigeria begint voor ons het WK pas écht. De manier waarop gespeeld hebben was niet in het voordeel van Lionel Messi", gaf Sampaoli toe op zijn persbabbel. 

Hard gewerkt

"Lionel kreeg te weinig aanvoer vanuit het middenveld en dat was fout. Als hij minder aan de bal kwam dan anders had dat te maken met het feit dat we niet dominant waren en geen kansen konden creëren. We hebben hard gewerkt aan dat aspect en ik ben ervan overtuigd dat Messi tegen Nigeria vaker aan de bal zal komen." 

Alle wilde geruchten en speculaties na de blamage van vorige week donderdag waren uiteraard niet plezant: "Ik respecteer wat anderen zeggen, maar zaken die niet bestaan kan ik nu eenmaal niet ophelderen of verklaren. Ze geven jou het gevoel dat je een crimineel bent om dat je een match hebt verloren."

Glenn Bogaert

Nigeria \\ Argentinië
 
 
Reacties.