De living van Luzhniki: mak Frankrijk en Denemarken van het veld getierd door woedende supporters

26 juni 2018 17:52

Ook in groep C zijn de teerlingen geworpen. Frankrijk en Denemarken gaan door. Maar wat een verschil was het met die zinderende ontknoping van gisteren in de groep van Spanje en Portugal.

Vooraf wisten beide teams dat een gelijkspel goed zou zijn voor iedereen. Frankrijk -dat al geplaatst was- werd groepswinnaar en Denemarken ontliep de uitschakeling. Enkel bij een zege van Australië moesten de Denen overigens beginnen zweten. Dat Australië stond al snel 2-0 in het krijt bij Peru en dus kregen we het gevreesde scenario.

78.011 mensen opgelicht

Een salonremise, het is niet meer van deze tijd, maar de 78.011 arme drommels in het Luzhniki kregen het toch voorgeschoteld. Het boegeroep bij de zoveelste keer dat de bal achterin rondgetikt werd, was oorverdovend. Eerlijk, stel je maar eens voor dat je honderden, zelfs duizenden euro's uitgaf om er op deze match bij te zijn.

Christian Eriksen en Andreas Cornelius waren de jongens die er nog het meest zin in hadden. Hun geweldige actie had voor de rust een doelpunt verdiend, maar de Franse linksback Hernandez verbrodde het feestje voor iedereen. De stand bij de start van de wedstrijd bleef dan ook op het bord staan, meteen de eerste doelpuntloze wedstrijd van dit -voor het overige- spectaculaire WK.

Slechter dan de veteranen van Hoger Op Kalken

Inschatten of beide landen een bedreiging vormen voor de Rode Duivels, konden we ook niet echt. De Denen zeker niet, maar de Fransen toonden met Mbappé, Fekir, Matuidi, Lloris, Umtiti, Pogba en Pavard op de bank ook niet hun ware gelaat. Voor het overige hoeft u niet echt iets van deze match te onthouden. Enkel dat de veteranen van Hoger Op Kalken wekelijks met meer goesting, intensiteit en drive op het veld staan.

Sander De Graeve

Frankrijk \\ Denemarken
 
 
Reacties.