Iran-Portugal was nekschot voor de VAR: "Een regelrechte schande" en "Zou de FIFA de regels veranderd hebben?"

26 juni 2018 19:32

Enerzijds heeft de VAR al geholpen op het WK en anderzijds heeft het busje in Moskou al voor veel controverse gezorgd. De beslissingen tijdens Iran-Portugal deden de emmer overlopen bij gewezen topscheidsrechter Mark Clattenburg.

De late penalty die Portugal de leidersplaats in groep B kostte was voor Clattenburg een flagrante flater. "Een regelrechte schande”, zegt hij in de Daily Mail.

"Dat was toch alles behalve een clear error? De scheidsrechter had een goed zicht op de fase en nam ook de correcte beslissing. Net zoals dat incident met Ronaldo. Waarom moest de VAR daar in hemelsnaam ingrijpen? Persoonlijk vond ik het alles behalve een rode kaart, maar dit was toch een schoolvoorbeeld van een fase die louter door de ref moet geïnterpreteerd worden?"

Kijk, tot gisteravond vond ik dat de VAR goed bezig was op dit WK. Maar dan was het pure chaos - Mark Clattenburg

Die onduidelijkheid rond een 'clear error' zit hem hoog. "Ik vraag me zelfs af of de FIFA zijn aanpak rond de VAR niet herzien heeft. Misschien beoordelen ze nu niet louter de ‘clear errors’, maar willen ze gewoon meer reviews ‘tout court’ voor de scheidsrechters", vraagt Clattenburg zich af. "Nu werd er veel te veel ingegrepen, zeker in vergelijking met matchen tijdens het begin van het toernooi."

Yannick Lambrecht

Iran \\ Portugal
 
 
Reacties.