Kenner ziet Club Brugge-aanwinst slagen in het systeem Leko: "Anthony Limbombe slaagde er toch ook in"

26 juni 2018 22:52

Arnaut Groeneveld is een van de nieuwkomers bij Club Brugge. De 21-jarige Nederlander komt over van NEC Nijmegen, een club uit de Jupiler League.

Groeneveld was vorig seizoen goed voor 13 goals en 17 assists in 30 wedstrijden. Jefta Bresser, assistent-coach van NAC Breda, kent Groeneveld nog uit zijn PSV-periode.

"In de jeugd van PSV was hij al een heel talentvolle speler die met ontzettend veel initiatief en lef voetbalde", zegt Bresser in Sport/Voetbalmagazine. "Hij is een jongen die met heel veel creativiteit in zijn spel elke keer zijn tegenstander opzoekt. Ik vond het vreemd dat hij bij PSV is uitgestroomd."

De international van Jong Oranje is klaar voor een volgende stap. "We wilden hem naar NAC halen, maar Club Brugge won de strijd", gaat Bresser verder. "Ik vind het een heel goeie aankoop. Natuurlijk moet hij nog stappen zetten. Hij is nog niet iemand die daar dertig wedstrijden zal spelen, maar hij is wel iemand met ontzettend veel potentieel die wedstrijden kan beslissen."

Tijd

Bresser ziet Groeneveld, een linksbuiten, slagen in het systeem van Ivan Leko. "Ik denk wel dat het kan. Tenslotte slaagde Anthony Limbombe er ook in zich aan te passen en Arnaut bezit minstens evenveel overlevingsdrang. Het zal volgens mij wel wat tijd kosten, ook wat de opbouw van het voor die rol vereiste fysieke vermogen betreft. Hij moet wel voldoende energie kunnen overhouden voor het aanvallende werk, anders neem je een heel stuk van de speler die hij is weg."

Club Brugge \\ NEC
 
 
 
Reacties.