Mathew Ryan moet een kaarsje branden: op deze drie voorwaarden kan Australië nog doorstoten naar achtste finales

26 juni 2018 15:58

De kans dat Australië zich nog weet te plaatsen voor de achtste finales op het WK is redelijk klein. Het team van de Nederlandse bondscoach Bert van Marwijk pakte nog maar één puntje en dus moet het al flink meezitten om nog door te stoten naar de laatste 16.

Maar het kan dus nog voor Mathew Ryan en co, die tegen Frankrijk en Denemarken een behoorlijk sterke prestatie afleverden. Alleen het resultaat viel dus tegen. 1 op 6 had gerust 4 op 6 kunnen zijn, zo opperde ook Van Marwijk niet onterecht. 

En nu wacht Peru, de rode lantaarn in Groep C met 0 punten, maar de Zuid-Amerikanen konden ook aanspraak maken op meer. Kan dus leuk worden, maar voor Australië wordt het hoe dan ook lastig om nog een kwalificatie op zak te steken. 

Drie voorwaarden

In concreto moet er voldaan worden aan drie voorwaarden: The Socceroos moeten eerst en vooral drie punten pakken. Niet zo evident want er werd nog geen enkele veldgoal gescoord. Mile Jedinak scoorde beide Australische treffers vanop de penaltystip. 

De tweede voorwaarde: Frankrijk moet winnen tegen Denemarken, dat vier punten telt en dus op koers ligt om samen met Les Bleus de tweede ronde te bereiken. En dan is er nog de derde en laatste voorwaarde: Australië moet, mits een gelijk aantal punten, hopen op een beter doelsaldo of minder gele kaarten. 

Denemarken heeft op dat eerste vlak alvast een streepje voor met een doelsaldo van +1 terwijl ex-Bruggeling Ryan en zijn maats op -1 staan. Als het echter op de gele kartons aankomt dan zijn de Aussies in het voordeel met een kaart minder. Drie versus vier. 


 

Glenn Bogaert

Frankrijk \\ Australië \\ Peru \\ Denemarken
 
 
Reacties.