Meerdere Belgen en Engelsmannen, dat belooft voor donderdag: dit is ons team van speeldag 2

26 juni 2018 15:40

Deze week is de derde en laatste groepsronde begonnen en dat betekent dat het hoog tijd is om eens terug te blikken op de tweede speeldag. Hier is ons team met de grootste uitblinkers.

Doelman

Brazilië mag van groot geluk spreken dat het in de dying seconds nog kon winnen van Costa Rica. De reden dat de verlossing zo lang uitbleef was doelman Keylor Navas, de beste man op het veld.

Verdediging

In onze driemansverdediging kan uiteraard Thomas Meunier niet ontbreken. Ondanks enkele mindere wedstrijden voor zijn gewoonte en kritiek aan zijn adres, bewees hij tegen de arme Tunesiërs waarom zijn naam op die rechterflank geschreven staat.

Engelsman John Stones legde er zowaar twee binnen als centrale verdediger, dus toch maar opletten in de box wanneer de Rode Duivels hem donderdag aanpakken. Diego Godin is dan weer simpelweg één van de beste verdedigers op dit WK en mag dus niet ontbreken na wéér een clean sheat voor Uruguay.

Middenveld

Van Kroatië hadden het er een paar kunnen zijn na de pandoering tegen Argentinië: Rebic en Rakitic domineerden, maar wij kozen uiteindelijk net als op de eerste speeldag voor Luka Modric. 

'Jerommeke' Xherdan Shaqiri maakte helemaal op het einde een straffe comeback waar tegen Servië en kon zo een knalpartij als de redder van Zwitserland afsluiten. Uit de laatste wedstrijd van de speeldag sprong Colombiaanse draaischijf James Rodriguez eruit voor ons team. Oké, Cuadrado was ook fantastisch tegen de Zwakke Polen, maar zonder de wonderbaarlijke assists en gemillimeterde passes van James was het geen waar geweest.

Aanval

In de aanval tellen we er maar liefst vier. Harry Kane hijste zich naar de leidersplaats in de topschuttersstand met een hattrick. Daardoor stak hij onze Romelu Lukaku voorbij, die evengoed meesterlijk was met ook twee doelpunten.

Op de flanken gaan we voor Nordin Amrabat, sleutelspeler ondanks de uitschakeling van Marokko, en 'Chucky' Lozano, de grote trots en toekomst van Mexico.

Onze beste elf: 

Yannick Lambrecht - Sander De Graeve

Bayern München \\ Marokko \\ België \\ Colombia \\ Costa Rica \\ Mexico \\ Zwitserland \\ Engeland \\ Spanje
 
 
Reacties.