Peru verlaat de wereldbeker met drie punten, Ryan en co druipen af na aanvallende onmondigheid

26 juni 2018 17:53

Denemarken en dus niet Australië heeft zich verzekerd van de tweede plaats in groep C. De troepen van Bert Van Marwijk verknoeiden de kansen, en hadden geen antwoord op twee snedige Peruviaanse uitbraken.

Australië moest winnen om nog kans te maken op de tweede plaats, én n op meeval rekenen in Denemarken - Frankrijk. Peru nam echter de beste start Sochi, waar de Rode Duivels hun eerste groepsmatch wonnen.

Ryan op fraaie wijze geklopt

In minuut 28 resulteerde de aanvalsdrang in een doelpunt. Guerrero zocht de buitenkant op en bediende Carrillo. De vleugelaanvaller vloerde met een geweldig gekruist schot voormalig Bruggeling Ryan.

De Aussies trokken nu naar voren en dwongen drie uitstekende mogelijkheden af. Maar Rogic, Leckie en Kruse konden de touwen niet doen trillen.

Aussies kunnen niet scoren

In de andere groepswedstrijd stond het nog steeds 0-0, waardoor Australië zijn kansen op de volgende ronde zag slinken. Zeker toen Guerrero er ook nog eens 0-2 van maakte. De aanvoerder legde een bal die pardoes voor zijn voeten belandde haarfijn in de hoek.

Van Marwijk gooide icoon Cahill nog in de strijd, maar ook hij kon de bakens niet verzetten. De onmondigheid voorin werd in deze wedstrijd nog eens extra blootgelegd.

Ook Behich kreeg met een schot dat naast de paal vloog de aansluitingstreffer niet in doel. Flores trof aan de overkant nog het doelhout. Aan de score veranderde er uiteindelijk niets meer. Peru verlaat de wereldbeker met een driepunter. Frankrijk en Denemarken bekeren verder.

Diederik Geypen

Australië \\ Peru
 
 
Reacties.