Scenario's zoals je ze niet schrijft: 'Centurion' Messi & co van de hemel naar de hel ... en terug

26 juni 2018 21:54

Nigeria en Argentinië speelden in een rechtstreeks duel om plaatsing voor de achtste finales. Al was er met IJsland nog een kaper op de kust. Kon Messi eindelijk de rug rechten? Het werd een absolute nagelbijter!

Nigeria had na de zege tegen IJsland meer dan waarschijnlijk genoeg aan een gelijkspel tegen Argentinië om de achtste finales te halen. Argentinië moest dan weer absoluut winnen. Lionel Messi had er nog geen al te leuk toernooi opzitten, op speeldag drie was het dus ook aan hem om komaf te maken met de demonen.

Messi 100

En dat deed hij aanvankelijk ook, want plots toonde hij een flits van wat hij allemaal kan. Na een briljante pass van Banega nam hij de bal prachtig mee en schoot hij vervolgens overhoeks de bal voorbij de Nigeriaanse doelman.

Argentinië op rozen, want IJsland kwam zelfs op achterstand tegen Kroatië en dus geen vuiltje aan de lucht lange tijd voor de Zuid-Amerikanen. Voor Messi zelf was het de 100e goal van het toernooi en bovendien al het 100e stadion waarin hij scoorde - van een centurion gesproken.

Hemel ... hel ... hemel

Statistieken zijn natuurlijk maar statistieken, want Nigeria kwam furieus uit de kleedkamers en na een trekfout van Mascherano leverde dat een lichte strafschop op voor de Afrikanen. Victor Moses ging achter de bal staan en twijfelde niet.

De getergde Argentijnse bondscoach ging daarna druk wisselen, maar pas vijf minuten voor tijd kon linksachter Rojo - die even daarvoor nog onbewust hands had gemaakt in de eigen rechthoek en daarvoor gelukkig geen strafschop tegenkreeg - nota bene met rechts de 2-1 staalhard voorbij Uzoho trappen.

Een absolute nagelbijter werd het daarna nog, want IJsland drukte ook nog door tegen de Kroaten. Uiteindelijk was het echter Argentinië dat onder het goedkeurend oog van een door het dolle heen zijnde Maradona en héél veel Zuid-Amerikaanse supporters de kwalificatie kon vieren. Tegen Frankrijk zal het echter wel flink beter moeten.

Aernout Van Lindt

Nigeria \\ Argentinië
 
 
Reacties.