Karl Vannieuwkerke houdt zich niet in over Maradona: "Misschien straks eens kijken of de zijlijn er nog is" (en ook zijn analisten hakken zwaar in op Argentijns icoon)

27 juni 2018 12:34

De knotsgekke en lichtjes hallucinante beelden van het (wan)gedrag van Diego Maradona tijdens Nigeria-Argentinië van gisteravond gingen de wereld rond en worden fel becommentarieerd. Ook in ons land werd er over de fratsen van 'Pluisje' een serieuze boom opgezet.

In de studio van Villa Sporza maakte de intussen 57-jarige Maradona tijdens de rust al de tongen los: "Hij sliep hé, hij was high van die dans en van het doelpunt van Messi. Ach, hij houdt ons ook voor de gek. Hij weel wel dat wij daar grapjes over maken. Hij bedient ons en dit soort van programma's gewoon", aldus Jan Mulder.  

Marginaal

Karl Vannieuwkerke kon een verwijzing naar het drugsverleden van de wereldkampioen van 1986 niet laten liggen: "Misschien straks eens kijken of de zijlijn er nog is", klonk het laconiek. Ook Denis Odoi hield zich niet in: "Het is eigenlijk een beetje een marginaal figuur aan het worden. Zeker na het tweede doelpunt, de gebaren die hij maakt. Ik denk dat het een beetje de invloed is van alcohol en drugs. Het is een beetje marginaal, allez heel marginaal."

"Eigenlijk zou je hem een stadionverbod moeten geven, hij doet dat soort gekke dingen allemaal en normale mensen worden meteen uit het stadion gezet", vond Dennis van Wijk. "Hij is helemaal weg, helemaal weg! Dit is compleet fout en enorm triest", oordeelde Marc Degryse. Het slotwoord was voor Jan Mulder: "Pijnlijk, pijnlijk, het wordt echt een clown."

Glenn Bogaert

Nigeria \\ Argentinië
 
 
Reacties.