Weddenschap loopt: onze Argentijn gelooft het rotsvast: "Voor ons begint het WK nu, zo moeten ze ook tegen Frankrijk spelen"

27 juni 2018 13:13

De emotie laaide hoog op gisterenavond in Sint-Petersburg 30.000 Argentijnen gingen van de hemel naar de hel en terug. Eentje zat er op de perstribune voor ons en ook hij had het moeilijk. "Ik ga mijn analyse doorbellen, want schrijven gaat niet op dit moment", stuurde Hernan Losada ons.

Er loopt hier intern een weddenschap: wie er het verst gaat geraken, België of Argentinië... The bets are on Hernan! "Argentinië speelde in een 4-3-3 met drie wissels opnieuw: Di Maria op links, Banega op het middenveld en Messi op rechts, de positie waar hij bij Barcelona het meest speelde. En dan zie je dat hij toch eens de ruimte kan opzoeken, in plaats van de bal in de voet te vragen. De fantastische assist van Banega en de controle van Messi, eerst met de knie, dan met de voet, zonder dat de bal de grond raakte... Heel mooi!"

"In de eerste helft stond er maar één ploeg op het veld. Een ploeg die voor elkaar vocht, die echt wou winnen. Ik durf zeggen dat als Argentinië zo had gespeeld in de voorbije twee matchen, dat ze dan al geplaatst waren voor de volgende ronde", aldus Losada.

Maar onze huisanalist zag ook in de wedstrijd tegen Nigeria één smet, die hij al veel zag terugkomen. "De VAR besliste om een lichte penalty te geven. Het is niet omdat het tegen Argentinië was, maar ik ben die VAR kotsbeu. Dat maakt het voetbal kapot. Het brengt enkel extra stress voor de ref. Niemand weet wanneer ze mogen ingrijpen, het is allemaal heel onduidelijk. Maar het zijn wel beslissingen die matchen dood maken."

De tweede helft was van een veel minder niveau. "Het was een copy-paste van de match tegen Kroatië: spanning, stress, slechte passes. Niemand wist precies wat ze moesten doen. Met de inbreng van Pavon en Mesa en de steun van de fans heeft Argentinië alles of niks gespeeld."

"Niemand begreep wat Rojo in de zestien kwam doen, maar hij maakte het goed af met zijn mindere voet. De sfeer was onwaarschijnlijk, mensen stonden te huilen. Wie zal nu tegen Argentinië willen spelen? Het WK begint nu echt voor ons. Met deze manier van spelen, waar de spelers zich goed invoelen... Een laag blok en vooraan Messi, Higuain of Agüero, speculerend op de counter. Zes, zeven man die verdedigen en dan op de omschakeling kunnen we iedereen pijn doen", besluit Losada. 

Succes Hernan, maar wij geloven ook nog in onze winstkansen...

Hernan Losada

Nigeria \\ Argentinië
 
 
Reacties.