Knotsgekke afloop in groep H: Colombia van plek 3 naar 1, Japan door op basis van het aantal kaarten

28 juni 2018 17:53

De slotronde van groep H heeft donderdag nog een opvallende verschuiving opgeleverd. Na 45 minuten bleef alles bij het oude, maar in de tweede helft veranderden de scenario's voor Japan, Senegal en Colombia.

We hebben op deze wereldbeker die over halfweg is al verschillende slechte helften gezien. De eerste periode tussen Senegal en Colombia kon er nog wel bij.

Ref komt terug op gefloten penalty

Het begin was nochtans veelbelovend. Sanchez tackelde Mané in de zestien. 'Penalty' oordeelde arbiter Mazic. Na tussenkomst van de VAR en het bekijken van de beelden kwam de ref terecht terug op zijn beslissing. Sanchez tikte de bal wel degelijk, zij het op onorthodoxe wijze, weg.

Nadien kregen we een betreurenswaardig schouwspel te zien in de Samara Arena. De Cafeteros moesten winnen, want ook Japan en Polen kwamen voor rust niet tot scoren. Dat was er op de mat niet aan te zien. Op de koop toe staakte James geblesseerd de strijd.

Meer ruimte, en een goal

In de tweede periode duwde Colombia de gashendel dan toch even in. Dat was in principe niet nodig, want Bednarek had in de andere partij de Polen op voorsprong gezet.

De geelhemden kregen loon naar werken. Op een hoekschop gooide Mina zijn 1m95 in de strijd. Tegen die buffelstoot had N'Diaye geen verhaal. De centrumverdediger heeft een neus voor goals, dat liet hij 3 minuten later zowaar aan de overzijde nog eens zien. Ei zo na verschalkte hij zijn eigen doelman Ospina met een gelijkaardige kopbal.

Senegal duwde Colombia 10 minuten volledig weg, maar Niang en co raakten niet voorbij Ospina. In het andere duel verloor Japan van het uitgeschakelde Polen. De Aziaten bekeren wel verder dankzij twee gele kaarten minder dan Senegal.

Diederik Geypen

Senegal \\ Colombia
 
 
Reacties.