Uruguayanen vrezen Ronaldo: "Godin op Ronaldo zetten, zal niet volstaan"

29 juni 2018 23:35

Zaterdag krijgen we opnieuw voetbal te zien op het WK in Rusland. Uruguay neemt het in de achtste finales op tegen Portugal en de Zuid-Amerikanen weten natuurlijk wie ze de in gaten moeten houden: CR7.

Ronaldo loodste zijn land door de poulefase van het WK. Uruguay is de volgende opdracht. Bondscoach Oscar Tabarez vreest de Portugese aanvaller. "Hij is een spits van wereldklasse", citeert Het Nieuwsblad Tabarez. "We gaan collectief een oplossing moeten vinden om zijn invloed op de wedstrijd te beperken.”

"Ronaldo kan enorm veel. Bij het plannen van de wedstrijd tegen Portugal moeten we niet alleen rekening houden met de sterkte van de tegenstander als team, maar ook met de kwaliteiten van elke individuele speler. Gewoon Diego Godin op Ronaldo zetten, zal niet volstaan. We gaan hem collectief aan banden moeten leggen."

'Meer dan ooit klaar'

Van onderschatting is dus geen sprake. "Portugal heeft een sterk team, met heel wat spelers die in 2016 Europees kampioen werden. Maar in alle bescheidenheid, ik denk dat we onze voet naast hen kunnen zetten. We zijn dit WK gestart zoals we het wilden, met drie zeges, en hebben getoond dat we er meer dan ooit klaar voor zijn. Al mijn spelers zijn fit en zijn ook mentaal klaar voor de strijd", besluit de bondscoach.

Redactie

Uruguay \\ Portugal
 
 
Reacties.