Vanhaezebrouck en Coucke zien groot 'Belgen-probleem' voor de topclubs: "Noem eens 30 spelers die het niveau hebben voor de G5?"

29 juni 2018 19:27

De Belgische clubs moeten zes Belgen op het wedstrijdblad hebben staan. Dat zorgt ervoor dat de topclubs in dezelfde vijver vissen.

"De Belgische markt is niet eenvoudig", beseft coach Hein Vanhaezebrouck. "Al de clubs strijden voor dezelfde spelers. Ofwel zijn ze nog heel jong en moeten ze eerste opgeleid worden, ofwel zijn ze al vertrokken naar het buitenland omdat ze moeilijk te houden zijn."

"Met Cobbaut en Dimata hebben we twee jonge Belgen naar Anderlecht kunnen halen", pikt voorzitter Marc Coucke in. "En er volgen er misschien nog. We zouden er een vijftal van dat type moeten vinden, maar dat is geen sinecure. Als elke G5-club zes Belgen moet hebben, zit je aan 30 spelers. Noem mij 30 Belgen met de kwaliteiten voor de G5?"

Vanhaezebrouck neemt Junior Edmilson als voorbeeld. "Edmilson speelde een geweldig seizoen bij Standard en wil absoluut naar het buitenland vertrekken. Het wordt een half wonder als Standard erin slaagt hem te houden."

Hermès Van Damme

Anderlecht \\ PAOK
 
 
Reacties.