Na Messi moet ook Ronaldo het WK verlaten dankzij stug Uruguay en geniale Cavani

30 juni 2018 21:55

Het is een bittere dag geworden voor de twee beste voetballers op deze planeet. Na Lionel Messi moet ook Cristiano Ronaldo het Russische strijdtoneel verlaten. Uruguay vervoegt Frankrijk in de kwartfinales na twee treffers van Edinson Cavani, al viel de PSG-ster ook wel geblesseerd uit.

Wie voegde zich als tweede ploeg bij Frankrijk als kwartfinalist? Bij Portugal kwamen drie nieuwe namen in de ploeg, zo moest Quaresma - auteur van een geweldige goal tegen Iran - naar de bank. Uruguay kon dan weer opnieuw rekenen op Gimenez, door een blessure er niet bij in de laatste groepswedstrijd. De Zuid-Amerikanen kregen op dit WK nog geen goal tegen, kon Ronaldo daar wél verandering in brengen?

Lang moesten we niet wachten op een doelpunt, al was het één van Uruguayaanse makelij. Suarez vond de vrijstaande Cavani met een heerlijke voorzet en die werkte de bal met zijn rechterkaak voorbij Rui Patricio. 

Portugal dreigde enkele keren via het hoofd, maar het was Uruguay dat via Suarez bijna op een dubbele voorsprong kwam. De Barcelona-aanvaller plaatste zijn vrije trap door de muur, maar Rui Patricio verijdelde een nieuwe tegengoal. 

Ronaldo en co zochten een gaatje, maar vonden geen in de Zuid-Amerikaanse gordel. De Real Madrid-ster kon enkel eens dreigen met een hard schot van ver. Verder werd Muslera nauwelijks op de proef gesteld. In het slot van de eerste helft plukte Cavani een bal nog heerlijk uit de lucht, maar zijn schot ging naast. De ruststand was 1-0 voor Uruguay. 

Portugal drukte Uruguay na de pauze meteen richting het eigen doel. Die druk werd beloond. De vrijstaande Pepe liet Muslera kansloos met zijn kopbal. Voor het Uruguayaanse sluitstuk de eerste tegengoal op dit WK. 

De Portugese vreugde was echter van korte duur. Op het uur plaatste Cavani met zijn tweede van de avond het leer prachtig in de verste hoek, Portugal opnieuw op achtervolgen aangewezen.

Exit Cavani

En bovendien kreeg Uruguay een extra tegenslag te verwerken. Cavani blesseerde zich en kon niet meer verder: de PSG-spits moest van het veld met een kuitblessure. Portugal voerde de druk op, maar een stug Uruguay bleef al bij al gemakkelijk overeind. 

Het slotkwartier dan, waarin invaller Quaresma voor wat meer magie moest zorgen. De laatste pass ontbrak echter te vaak en de Uruguayaanse afweergordel hield goed stand. Er kwamen vier minuten bij - te weinig volgens Portugal - maar ook daarin konden Ronaldo en co behalve een schot van Quaresma niks meer forceren. 

Uruguay won met 2-1 en mag zich zo opmaken voor de kwartfinales van het WK. Daar is Frankrijk de tegenstander. Cristiano Ronaldo is net als Lionel Messi uitgeschakeld. 

Bart Ver Elst

Uruguay \\ Portugal
 
 
Reacties.