Wonderkind Mbappé staat op tegen Argentinië in festival vol klassegoals, Messi en Maradona moeten inpakken

30 juni 2018 17:53

De eerste achtste finale van het WK heeft een duel opgeleverd om duimen en vingers van af te likken. Na een vrij gesloten eerste helft waarin Frankrijk en Argentinië elk één keer raak troffen, kregen we doelpuntrijk spektakel te zien.

Argentinië startte behoudend aan de partij. Dybala, Agüero en zelfs Higuain begonnen op de bank. Nog meer druk dus op patron Messi. Bij Frankrijk betraden de verwachte namen het veld van de Kazan Arena.

Dubbele versnelling van Mbappé

In minuut 9 kregen we het eerste gevaar te zien. Griezmann zette zich bij een interessante vrijschop achter de bal, en knalde staalhard op de dwarsligger. Een duidelijke waarschuwing voor wat twee minuten later volgde.

Mbappé bezorgde eerst Mascherano een verkoudheid en was met een versnelling in de versnelling ook Rojo te slim af. Wat een fenomenale rush van het wonderkind! De Argentijnse verdediger ging aan de noodrem hangen, waardoor het leer op de stip ging. Een koud kunstje voor Griezmann.  Met een schijnbeweging zette hij Armani op het verkeerde spoor.

Pure linker van Di Maria

Tien minuten later zagen we zowaar een flashback. Mbappé stormde opnieuw op doel af, deze keer mocht Tagliafico de kastanjes uit het vuur halen. Gelukkig voor La Albiceleste beging hij een overtreding net buiten de zestien. Pogba knalde de vrije trap hoog over.

Argentinië bedreigde Frankrijk enkele keren voorzichtig via rechts, tot kort voor rust plots de gelijkmaker in de touwen hing. Di Maria haalde met een fabelachtig schot uit. Ook een nuchtere? Maradona genoot met volle teugen.

Nog meer flitsende goals

De tweede helft startte met een verrassing. Mercado devieerde een schot van Messi, zonder het zelf te beseffen zo leek het wel, in doel. Les Bleus moesten nu achtervolgen, en deden dat ook.

Pavard ging de concurrentie aan met Di Maria voor het doelpunt van het toernooi, en krulde de 2-2 enig mooi in de bovenhoek. Puur genieten, deze klassegoal!

Frankrijk duwde nu door. Mbappé flitste door de achterhoede en vloerde Armani met een grondscherend schot. Opnieuw Mbappé maakte een aanval door het hart van de defensie vlekkeloos af: 4-2.

Messi en co tegen het canvas, al kopte invaller Agüero de aansluitingstreffer in de slotminuten nog tegen de touwen. Frankrijk maakt zich op voor een duel tegen Uruguay of Portugal. Maradona moet net als Messi en zijn maats naar huis.

Diederik Geypen

Frankrijk \\ Argentinië
 
 
Reacties.