Waarom Musonda Jr niet de voorspelde evolutie maakte? "Dat ligt aan de entourage die voor snel geld koos en genoot van de lof van Jan Boskamp"

30 juni 2018 17:43

Charly Musonda Junior brak nog steeds niet door. Een uitleenbeurt aan Celtic Glasgow werd opnieuw geen succes voor het 21-jarige talent.

Musonda Jr. keerde terug naar Chelsea en staat deze zomer voor een belangrijke keuze. De spelmaker heeft namelijk een topjaar nodig om eindelijk door te breken. Urbain Haesaert, de 77-jarige topscout die voor Ajax en Anderlecht werkte, legt in Sport/Voetbalmagazine uit waarom Musonda niet de evolutie maakte die iedereen had verwacht.

"Dat ligt aan de entourage die voor snel geld koos en genoot van de lof van Jan Boskamp. Zij hebben een deel van hun opleiding gemist, waren beter bij Anderlecht gebleven. Musonda heeft een formidabele basistechniek, maar gebruikte die alleen voor zichzelf. Terwijl je nog eens een dribbel maakt, slibt die aanval natuurlijk helemaal dicht. Mijn raad is nog altijd: probeer eerst maar eens twee jaar met succes in het eerste van Anderlecht of Ajax te spelen."

"Als je twee jaar in het eerste van Ajax of Anderlecht speelt, word je niet arm, hoor"

Haesaert haalt oud-Rode Duivel Tom De Mul aan als voorbeeld. "Vraag maar aan Tom of hij geen spijt heeft dat hij zo vroeg voor het grote geld heeft gekozen."

"Als je twee jaar in het eerste van Ajax of Anderlecht speelt, word je niet arm, hoor, en haal je wat je ogenschijnlijk hebt laten liggen wel op na een goeie transfer op het juiste moment naar de juiste club. Dat is nog een probleem. Weinig jonge spelers verdiepen zich in wie op hun positie speelt in het buitenland, en wie daarachter komt, zodat ze vaak verrast zijn eens ze daar zitten."

Premier League \\ Primera Division \\ Nederlandse Eredivisie \\ Anderlecht \\ Ajax \\ Chelsea \\ Celtic Glasgow \\ Sevilla
 
 
 
Reacties.