WK-preview: clash tussen Frankrijk en Argentinië, en Ronaldo oog in oog met Suarez

30 juni 2018 10:00

De groepsfase ligt achter ons, tijd om over te schakelen op de achtste finales. Zaterdag staan twee razend interessante duels op de affiche.

Frankrijk - Argentinië (16 uur)

Om 16 uur trappen Frankrijk en Argentinië de volgende WK-ronde op gang. Messi en co kropen door het oog van de naald in hun groepsronde, en verzekerden zich op de valreep van de tweede plaats in groep D.

Ook Frankrijk kon nog niet overtuigen dit toernooi. Hoewel Didier Deschamps met een indrukwekkende selectie aantreedt, gaven de sterren voorlopig nog niet thuis. Hopelijk staan Antoine Griezmann en Kylian Mbappé tegen Argentinië op.

Uruguay - Portugal (20 uur)

De tweede kraker van de dag is die tussen Uruguay en Portugal, ofwel Luis Suarez versus Cristiano Ronaldo. Nog meer dan bij Uruguay, dat ook op Cavani rekent, draait bij de Europese kampioen alles rond één ster: CR7. 

Quaresma liet tegen Iran met een fabelachtige krul wel van zich horen, maar Portugal blijft in overdreven mate afhankelijk van zijn grote roerganger. Of dat zal volstaan om La Celeste over de knie te leggen, komen we vanaf 20 uur te weten.

Diederik Geypen

Frankrijk \\ Argentinië \\ Uruguay \\ Portugal
 
 
Reacties.