Van grote held tot pechvogel: Edinson Cavani tot tranen toe bewogen, maar niet van verdriet

01 juli 2018 14:01

Van de ene emotie in de andere werd hij gisteravond gestort, Edinson Cavani. De 31-jarige sluipschutter kegelde met twee goals Portugal uit het WK-toernooi, maar moest zelf ook vroegtijdig de strijd staken met een blessure. Een mens zou voor minder tranen laten, al waren die vooral van geluk.

Een kleine twintig minuten voor tijd moest de grote held van Uruguay hinkend van het veld geholpen worden door Cristiano Ronaldo, een smet op zijn topavond. Maar de kwalificatie verzachtte uiteraard de pijn: "Ik voelde steken in mijn kuit en kon niet verder. Ik hoop dat het meevalt en dat ik kan aantreden in de kwartfinale."

Onbeschrijfelijk

Het feestgedruis bij de Zuid-Amerikanen was immens, ze staan net als in 2010 in de kwartfinales. En toen strandde het schip pas in de halve eindstrijd. "Er zijn geen woorden die dit kunnen beschrijven. Kijk eens naar al die fans, hoe gelukkig ze zijn met de kwalificatie. Het is alle pijn en moeite dan ook dubbel en dik waard geweest", aldus Cavani. 

Vingers kruisen

En nu maar een kaarsje branden voor het vervolg van zijn WK, dat doet ook zijn spitsbroeder Luis Suárez: "We duimen voor Edi, we spelen al jaren samen en kennen elkaar door en door. We hopen met z'n allen dat zijn blessure niet te serieus is en dat hij snel opnieuw op het veld staat. Hij bewijst nu al jaren hoe belangrijk hij is voor Uruguay."

Glenn Bogaert

Uruguay \\ Portugal
 
 
Reacties.