Wervelwind Mbappé evenaarde gisteren absolute voetbalgrootheid: "Laten we een beetje serieus blijven, hij is een andere categorie"

01 juli 2018 10:54

De komende dagen de naam Kylian Mbappé uitspreken of laten vallen in Argentijns gezelschap, u doet het volkomen op eigen risico. De Franse spits velde haast in zijn eentje Lionel Messi en co en evenaarde met zijn topprestatie zelfs een zekere Pelé.

De 19-jarige aanvaller van het Franse PSG is er als tiener met nog wat groen achter de oren in geslaagd om te scoren in de knock-outfase van een WK. Met zo'n straffe stoot à la de Braziliaanse voetbalgod Pelé kan je al eens thuiskomen. Dat vindt ook de matchwinnaar zelf: "Ik ben daar heel blij mee, maar laten we een beetje serieus blijven: Pélé is toch nog een andere categorie", blijft Mbappé bescheiden. 

"Het is natuurlijk heel leuk om gelinkt te worden aan spelers van dat kaliber. Zoals ik eerder al heb aangegeven: op een WK-eindronde zijn de beste spelers ter wereld actief dus dit is voor mij een geweldige kans om mijn kunnen te tonen. Er bestaat geen beter toneel dan het WK."

De Franse voetbalhoop werd trouwens geboren in 1998 en wie werd toen in eigen land wereldkampioen? Juist, Les Bleus! "Dat was een historisch moment, iets wat je nu niet direct kunt zeggen van mijn geboorte." Guitige kerel, geweldige voetballer. 

Glenn Bogaert

Frankrijk \\ Argentinië
 
 
Reacties.