Wesley Sonck genadeloos hard voor Spanje: "Volgens mij spelen ze in Spanje voetbal zonder doelen, het is echt verschrikkelijk om naar te kijken"

01 juli 2018 22:28

Het WK zit erop voor Spanje. De wereldkampioen van 2010 moet in een bloedstollende penaltyreeks de duimen leggen voor gastland Rusland. Een kleine blamage voor een lamlendig en bleek 'La Roja', dat zag ook analist Wesley Sonck. Die ergerde zich werkelijk blauw.

"Volgens mij spelen ze in Spanje voetbal zonder doelen, het is echt verschrikkelijk om naar te kijken. Ik weet niet of er soms iemand eens de ingeving heeft dat ze tussen die drie witte palen moeten trappen. Ze spelen bij momenten niet direct genoeg. Ze kunnen het wel, maar ze doen het niet", klonk het tijdens de rust al onverbiddelijk in Villa Sporza.  

"Zo kan je geen doelpunten maken hé. Dat ze geen plan B hebben en enkel de bal kunnen rondtikken? Volgens mij hebben ze enkel een plan B als ze achterstaan in de laatste vijf minuten, dan zullen ze er wel een hebben. Voor de rest is het altijd hetzelfde."

Ramos toch...

En ook over Sergio Ramos had hij een duidelijke mening, die claimde namelijk de owngoal van Rusland: "Dat is een teken dat die kerel niet enkel bewust spelers blesseert, maar bij momenten ook onbewust een doelpunt maakt waarbij hij de bal nooit geraakt heeft", reageert Sonck laconiek.  

"Ik begrijp niet dat hij die goal claimt, je voelt toch zelf of je hem binnentrapt of niet? Als zijn ploegmaats dat gaan zien, gaan ze zeggen: 'Maar jongen, je hebt die bal niet eens geraakt. Dat is het leuke en coole eraan. Of ik zoiets nooit gedaan heb? Waarschijnlijk wel", lachte de ex-spits van Genk, Ajax en Club Brugge. 

Glenn Bogaert

Rusland \\ Spanje
 
 
Reacties.