Impasse rond Mbemba en Sels die enkele weken geleden nog in een 'package deal' op weg leken naar Anderlecht

02 juli 2018 06:12

Matz Sels en Chancel Mbemba leken enkele weken geleden door middel van en packagedeal op weg naar Anderlecht, maar de transfers gingen niet door. Voor beide spelers is de toekomst voorlopig onzeker.

De 26-jarige Sels bereikte een persoonlijk akkoord met paars-wit over een meerjarig contract. De transfersom die Newcastle United op het hoofd van de goalie plakte, lag echter te hoog voor paars-wit. The Magpies betaalden in de zomer van 2016 meer dan 6,5 miljoen euro voor de goalie, en wilden behoorlijk wat centen recupereren.

Ook voor de 23-jarige  Mbemba lag de transferprijs te hoog, waardoor Anderlecht het geweer van schouder veranderde. De Congolese international leek vervolgens, met de hulp van Luciano D'Onofrio, op weg naar FC Porto, maar die deal zit in het slop. Met Saidy Janko haalden de Draken overigens al een nieuwe verdediger in huis.

Op het appel bij Newcastle

De onderhandelingen rond Sels en Mbemba bevinden zich in een impasse. Newcastle United hervat eind deze week de trainingen richting het nieuwe seizoen. De Premier League-club verwacht beide spelers op het appel, in afwaichting van een eventuele transfer.

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Anderlecht \\ Newcastle United
 
 
Reacties.