De minst blije Rode Duivel: "Ik zakte door de grond van schaamte"

02 juli 2018 23:38

Euforie, blijdschap, spelers die elkaar omarmden,... Eentje deelde niet helemaal in de feestvreugde, al was de vreugde om de winst wel nog iets groter bij Jan Vertonghen. Maar hij sloeg zichzelf vooral voor het hoofd.

Vertonghen baalde immers nog steeds als een stekker voor zijn fout bij de eerste goal. "Ik had tijd en ruimte genoeg om die bal te onderscheppen, maar er liep iets fout", zuchtte hij. 

Op dat moment stortte zijn wereld zelfs een klein beetje in. Je zag het ook aan het vervolg van zijn match. "Ik zakte door de grond van schaamte. Je weet dat je familie, je vrienden, heel het land aan het kijken waren. En dan doe je zoiets. Ja, ik was er door aangedaan. Je weet hoe groot de druk dan wordt voor de ploeg."

Liever geen goal en geen fout

Gelukkig luidde hij zelf de terugkeer in met een knappe kopbal. "Helemaal niet zo bedoeld hoor", gaf hij eerlijk toe. "Ik wilde hem naar de open ruimte terugkoppen zodat er iemand kon tegenaan lopen. Ik ben er wel blij om, maar ik had liever geen goal en geen fout gemaakt. Dat liever dan dat doelpunt te scoren", besloot hij.

België \\ Japan
 
 
 
Reacties.