Eén raad voor de Duivels: laat ze NIET draven

02 juli 2018 10:38

De Rode Duivels spelen maandag tegen Japan voor een plaats in de kwartfinale. Het zou niet mogen mislopen jongens, want jullie zijn beter dan de tegenstander. Als we het ons wel mogen permitteren één raad te geven: pak hun snelheid af.

In de lucht moeten we er weinig schrik van hebben. De Belgen (1m83,4) zijn gemiddeld een dikke vijf centimeter groter dan hun tegenstander (1m78,1). Vooral achteraan zou het normaal gezien niet mogen dat we ons laten aftroeven met jongens als Alderweireld, Kompany/Boyata en Vertonghen. 

Belangrijke rol Witsel

Al die Japanners hebben wel een heel leuke techniek, maar ook daar moeten ze toch de duimen leggen voor het vernuft van Hazard, De Bruyne, Carrasco en Mertens. Met breker Witsel die voor de veiligheid en de dekking van die vier zorgt, moeten we geen schrik hebben dat ons middenveld overlopen wordt. Kagawa-Witsel, dat lijkt een eerlijke strijd.

Maar... de flanken, dat is dan weer een andere zaak. Als Kagawa zijn flankspelers Haraguchi en Inui kan lanceren, dan wordt het pas gevaarlijk. Want de snelheid dat die mannen ontwikkelen... Dat is andere koek. Carrasco en Meunier zullen op hun tellen mogen letten, want we durven u verzekeren dat die twee elke godganse keer in hun rug gaan duiken.

Sneltrein

En dan hebben we het nog niet gehad over de diepe spits, sneltrein Yuya Osako. Kompany zal een sprint à la tegen Aubameyang uit zijn benen moeten persen om die nog terug te halen als hij eenmaal gelanceerd is. Dat is dus de raad die wij geven: laat ze aub niet op de tegenaanval spelen, want dat is gewoon vragen om problemen.

België \\ Japan
 
 
 
Reacties.