Nog extra motivatie voor Romelu Lukaku, die bewierookt wordt door speler naar wie hij altijd heeft opgekeken

02 juli 2018 17:10

Romelu Lukaku is lekker op dreef op dit WK. Na amper drie matchen heeft hij er al vier in het mandje liggen en zo mag hij zelfs dromen van de titel van topschutter. En wie weet doet hij er tegen Japan wel een of meerdere bij. Maar misschien moet hij eerst even de woorden van Didier Drogba lezen.

Die kunnen onze Big Rom namelijk extra motiveren met het oog op de match van vanavond. De Ivoriaanse ex-spits van Chelsea is altijd het grote voorbeeld geweest van Lukaku én hij is anno 2018 danig onder de indruk van zijn gewezen ploegmaat bij The Blues. 

Groot verschil

"Romelu was destijds een ruwe diamant en kracht en fysieke présence waren zijn grote troeven. Ik gaf hem mee dat hij slanker moest worden. Op die manier kon hij uitgroeien tot een andere speler, een snellere, mobielere en meer behendige voetballer. Hij heeft naar mij geluisterd want wanneer ik nu naar hem kijk en vergelijk met de Lukaku van zeven jaar geleden is er een groot verschil. De jongen is volwassen geworden, man geworden", aldus de intussen 40-jarige Drogba bij de BBC.

Wereldtitel

Opvallend: Didier Drogba bracht zijn gewezen 'leerling' onlangs een bezoekje in Rusland: "Ik probeer hem nog altijd te prikkelen. Bijvoorbeeld door te stellen dat hij straks nóg meer goals moet maken bij Manchester United. Of door te zeggen dat hij WK-topschutter moet worden. Met een Lukaku in deze vorm maakt België kans om wereldkampioen te worden. De hele ploeg is trouwens geweldig bezig", klinkt het vol geloof en bewondering. 

België \\ Japan
 
 
 
Reacties.